Mina djur:

minnaomeya.jpg

Jag har alltid älskat djur av alla de slag och varit intresserad av att lära mig så mycket som möjligt om dem. Genom åren har marsvin, hamstrar, kaniner, undulater, höns, ankor, gäss, kalkoner, påfåglar, getter med mera passerat.

 

Jag har alltid älskat labradorer och vi har två borskämda labrardorflickor i familjen. De är som två stora bebisar och är helt underbara.

Meya är stor och gul och Minna är liten och svart, men de är olika även till sina personligheter. Meya är ganska lat och otroligt matfixerad. Minna är ett kvicksilver som alltid är på språng.

Båda är dock otroligt duktiga på att spåra, Meya är viltspårchampion och Minna har gjort godkänt anlagsprov så det är bara att anmäla till fler prov så har hon championatet som i en ask.

De har gått några riktiga eftersök och det gör att de är än mer taggade vid spår. Kul!

Vi är ett litet gäng som brukar träffas och spåra, leka och fika tillsammans.

 

Hundarna har även provat på apportering och även det är de duktiga på, men det är svårt att träna själv när man inte har tillgång till gamla döda fåglar och någon som skjuter och kastar. Vi har ju iallafall en sjö, så vi får se om vi kan arrangera lite träning i framtiden.

 

Jag vill även nämna min första labrador, Aspalléns Tilda, som blev hela 15 år. Hon var en härlig hund, modig som få och med en dådkraft som fick en att häpna. Hon var en smart hund som helst gjorde som hon själv ville, men om man hade henne med på noterna var hon bäst! Hon var godkänd bevakningshund.

Även mina allra första hund Ronja måste omnämnas. Hon var blandras mellan riesenschnauzer och irländsk setter och såg ut som en svart setter. Hon var så snabb och älskade att springa bredvid bilen när man åkte "kolla djurenvarvet", älskade även att åka bil, gärna stora höga bilar eller traktorer där hon kunde se ut.