Avel på Hagens Gård:

1989 föddes mina första två föl på Björnvarp och sedan har det blivit en lång rad uppfödningar. Uppfödningen har jag haft tillsammans med min fd svärfar, Sven-Olof Gustavsson, och mina barns pappa, Jonas Gustavsson.

Efter några år gjorde vi en rejäl satsning på att byta ut de ston som fanns med i starten till mer lämpliga avelsston. Bland annat köpte vi diplom- och elitstoet Zaida 11660 från Örsholms Gård och sedan hade Jarrah 22591, som jag köpte som föl utvecklats till ett fint ungsto. Hennes mor Jill 18274 har jag dels lånat tidigare och fick sedan överta henne 2003. Bägge dessa stostammar har lämnat otroligt bra (se under respektive sto).

Pärla 18907 kom till oss som lånehäst 1996 och har sedan blivit kvar. Hon Elitpremierades för ett par år sedan. Bland hennes avkommor har Tornado (145 hoppning) och Savoy (Int I dressyr) meriterat sig mest. Hon är vårt självklara ledarsto.

Ceyli 22282 är ett diplomsto e.Ceylon som har den rätta exteriören för modern sporthästavel trots att hon är en 80-talare. Ceyli är utlånad som avelssto till Öland, men kommer hem nästa år.

Av dessa ston är alla utom Ceyli, som har A, elitpremierade för sina fina avkommor.

 

Under åren har även några Shetland och New Forest fötts på gården, bla Cola e.Smedhults Cavat som tävlat framgångsrikt i både hoppning och fälttävlan. Hon är en av mina absoluta favorituppfödningar. Det var en rolig liten häst!

 

Vi har haft stora framgångar med visade föl och vunnit eller varit placerade i toppen många gånger. Av Jarrahs föl har 4 st varit på riksfinal och två har placerat sig som reserv BIS. Flera uppfödningar har fått diplom som 3-åringar och Jaffa och Zavannah har varit bästa 3-årsston i Östergötland.  Jarrahs son Jackaroo 1095 e.Cortez var 4:a på Breeders som 5-åring och vann som 6-åring. Det var stort! Ännu en stor händelse var när han sedan godkändes för avel via prestationer och han fick så otroligt fina vitsord av testryttaren Hella Kunz.

 

Förnärvarande har vi två ston dräktiga, Jarrah med Kennedy och den lilla irländskan Bergin med Brantsviken Our Bellmondo (welsh sek B).

 

Jackie är det 52:a fölet som föds i vår uppfödning. Vi har haft stor tur och inte haft så mkt problem, men vi har mist ett sto i samband med fölning och även fått ett prematurföl som inte överlevde. Vi har alltid varit mycket noga med övervakning av stona och till nästa år har jag en sprillans ny övervakningskamera som jag hoppas ska fungera bra.